Terugblik op de 234ste bedevaart

Wat hebben we er met z’n allen naar uitgekeken om weer samen op pad te mogen naar Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel.

De 2 bedevaartloze jaren maakten het vooraf moeilijk om een goede inschatting te maken van het aantal bedevaarders.

Dat, omwille van leeftijd, een aantal trouwe bedevaarders er helaas niet meer bij zouden zijn, wisten we vooraf.

Bedankt aan ieder van hen voor die vele jaren dat we samen op weg gingen.
In ons hart en gebed vergezelde ook Willy Muyldermans ons op onze tocht. Waar Willy in 2019, reeds getekend door ziekte, nog actief deelnam aan onze bedevaart diende in december 2020 afscheid van hem te worden genomen.

Bij vertrek echter zeer vele nieuwe gezichten in ons midden, waaronder diaken Kevin, wat maakt dat we met 125 bedevaarders de nacht indoken. Blij verrast en trots op dit mooie aantal. Van harte welkom allemaal!

Onze tocht naar Scherpenheuvel verliep haast vlekkeloos. Geen spatje regen, niet al te warm en ook na 3 jaar werden we met open armen ontvangen op de verschillende stopplaatsen. Bedankt aan de vele vrijwilligers onderweg. Moe maar voldaan streken we op zaterdag om 14:45 uur neer in Scherpenheuvel.

Met de viering in de Mariahal en aansluitend de kruisweg kwam er een einde aan dag 1 van onze bedevaart. Op naar een verkwikkende nachtrust.

Eén van onze grootste bekommernissen bij het slapen gaan … welk weer zouden we krijgen tijdens onze terugtocht? Bij het opstaan lag Scherpenheuvel er nat bij. Het resultaat van enkele onweders die het tijdens de nacht over zich heen kreeg. Bij vertrek echter geen spatje regen en dit tot onze stopplaats in Tremelo. Van daar af was het continu stappen geblazen in een gezapige regen en dit tot onze stopplaats in Hombeek. Over blazen gesproken, waar velen gebukt gingen door de regen, hield dit onze muzikanten absoluut niet tegen. Zij bleven het beste van zichzelf geven en hielden de moed er voor iedereen in. Een welgemeende dank u wel aan onze fantastische groep van muzikanten.

Eens goed en wel vertrokken in Hombeek was het gedaan met regenen en konden we de tocht droog verderzetten. Wanneer je nadien verneemt hoe lelijk onweersbuien hebben huisgehouden, niet eens zo ver van waar wij stapten, kunnen we Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel alleen maar dankbaar zijn.

Dankbaar ook om eindelijk weer samen op pad te mogen.
Dankbaar voor die fantastische sfeer onderweg.
Dankbaar voor de goede zorgen onderweg.
Dankbaar om ons veilig doorheen het drukke verkeer te loodsen.
Dankbaar aan iedereen die onze bedevaart in het hart draagt.
Dankbaar voor zo veel meer.

Wij kijken er naar uit om op 27 mei 2023 opnieuw onze stapschoenen te mogen aantrekken om samen op pad te gaan.

Het bestuur.