Pinksterweekend 2020

Hallo bedevaarder,

Het Pinksterweekend staat voor de deur. 

Ondanks de reeds doorgevoerde en aangekondigde versoepelde corona maatregelen was onze georganiseerde bedevaart nog steeds niet mogelijk geweest. Onze vroegtijdige beslissing tot annulatie blijkt, hoe spijtig ook, de enige juiste te zijn geweest.

Het belooft dan ook een weekend vol gemengde gevoelens te worden. Geen pijne voeten, stramme spieren of andere ongemakken kan je als positief bekijken. Daar tegenover staat echter een enorm gemis. Geen gemoedelijke sfeer, geen schouderklopje of bemoedigend woord onderweg, geen goede babbel met de bedevaarders naast je, geen tranen van geluk bij thuiskomst bij Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel of in Kapelle, geen …

Als bestuur zouden we alles aan ons kunnen laten voorbijgaan om jullie dan te mogen begroeten in mei volgend jaar maar hier zouden we ons absoluut niet goed bij voelen. We hebben er dan ook voor gekozen om, met de technologische middelen die er zijn, toch een zekere sfeer van verbondenheid te creëren en eer te brengen aan Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel. Tijdens het weekend van Pinksteren zullen wij daarom een aantal zaken “posten” op onze website.

Tijdstippen hierbij zijn als volgt:

  • Vrijdag 29/05 om 19:00
  • Zaterdag 30/05 om 9:00, 14:45 en 16:30
  • Zondag 31/05 om 6:00, 10:00, 15:15 en 19:00
  • Maandag 01/06 om 09:00

Zondag 10:00 uur is de wekelijkse eucharistieviering in de kerk van Kapelle-op-den-Bos en deze zal in het teken staan van de bedevaart. Pastoor Jean-Marie streamt die live op Facebook via https://www.facebook.com/groups/506698376694620 (en je hoeft daarvoor geen Facebook account te hebben om dat te volgen).

Wij hopen hiermee een pleister op ieders wonde te kunnen leggen.

Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel, bid voor ons.

Het ga je goed,

Het bestuur

Een gedachte over “Pinksterweekend 2020”

  1. Zoals elk jaar volgen we de bedevaart.
    Nu levendiger dan ooit.

Reacties zijn gesloten.