Overlijdensbericht Jeanneke Cleerbout

Jeanneke onderweg naar Scherpenheuvel in 2017

Beste bedevaarder,

Na een bijzonder moedige maar ongelijke strijd moeten wij afscheid nemen van Jeanne (Jeanneke) Cleerbout.

Gedurende vele jaren was Jeanne steevast terug te vinden op de eerste rijen van onze processie. Scherpenheuvel was, zoals de familie het zelf omschrijft, bij wijze van spreken haar leven.

Reeds getekend door de ziekte, maar gesteund door familie en vrienden, vergezelde Jeanne ons verleden jaar nog op weg naar Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel.

Het was haar en onze wens dat ze dit jaar gevierd mocht worden voor de 50e  voetbedevaart naar Scherpenheuvel én terug. Helaas mag dit niet zijn.

In 1991 vervoegde Jeanneke het bestuur van de bedevaart. Steeds keek zij uit naar de vergaderingen en vooral naar de langverwachte eerste vergadering. Dit ieder jaar weer.

Een eerste vergadering die ze dit jaar helaas al niet meer kon bijwonen.

Wij zullen ons Jeanne blijven herinneren als die vrome, goedlachse, immer behulpzame, sterke en dappere bedevaartster.

Dapper als ze was droeg ze wel vaker kruis, vlag of bol en eens ze deze droeg nam ze met haar korte maar kordate stapjes de bedevaart op sleeptouw en ging het tempo de hoogte in.

Haar overlijden zal een leemte nalaten in onze processie. Moge Jeanneke ons, in ons hart en gebed, blijvend vergezellen op onze jaarlijkse tocht naar Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel.

De uitvaart van Jeanne zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei om 10:00 uur in de kerk van Kapelle-op-den-Bos.

Onze gedachten gaan naar Mark, Inge, Jurgen en de familie. Mogen zij bij elkaar de steun en sterkte vinden om het overlijden van Jeanne te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.