Verslag 232ste bedevaart (18-19 mei 2018)

Ook dit jaar blikken we weer met bijzonder veel voldoening terug op onze bedevaart naar Ons-Lief-Vrouwke van Scherpenheuvel.

Waar we ons verleden jaar bij vertrek de vraag stelden of we niet te warm gekleed waren, stelden we ons dit jaar de vraag of we wel warm genoeg gekleed waren.

Zaterdagochtend 19 mei om klokslag 02u30 trokken we, warm ingeduffeld, de koude nacht in en waren wat blij dat we ons drie uur later in Bonheiden tegoed konden doen aan een warme tas koffie.

Een klassieker in Bonheiden is het invullen van de registratiebriefjes. Eens ingezameld vond de telling ervan plaats en met 141 bedevaarders, een mooie mengeling van alle leeftijden en quasi evenveel meisjes als jongens, werd het aantal van 2017 overtroffen.

Met deze mooie groep zetten we onze tocht richting Scherpenheuvel verder.

Samenhorigheid, vriendschappelijkheid, enthousiasme, wederzijdse bezorgdheid, steun, stimulans, … alle ingrediënten waren weer in overvloed aanwezig om er een mooie bedevaart van te maken.

Dit alles gevoed door een fantastische kliek van vijftien muzikanten die weer het beste van zichzelf gaven en op moeilijke momenten de groep vooruit bliezen.

Klokslag 14.45 uur streken we moe maar voldaan bij ons Lief Vrouwke neer.

Een moment van rust en verfrissing werd vervolgd door onze misviering in de Mariahal met aansluitende kruisweg. Met de viering van onze zilveren jubilaris, Annick Teugels, werd de heenreis van onze bedevaart afgesloten.

Na een verkwikkende nachtrust werd de terugtocht aangevat. Koud en mistig bij vertrek maar al gauw kwam de zon tevoorschijn die ons nog voor de rest van de dag zou vergezellen.

Ook onze terugreis verliep vlekkeloos. De kilometers begonnen dan wel te wegen, alle ingrediënten waren weer aanwezig en onze muzikanten ……. ze gingen maar door.

Tussendoor de innerlijke mens versterken is natuurlijk ook van groot belang. Verwend als we zijn, konden we ons in de Damiaanschool in Tremelo tegoed doen aan steak, visschotel, koude schotel of stoofvlees en in parochiezaal Berk en Brem te Keerbergen aan soep met balletjes.

Met doortocht door het levendige stadscentrum van Mechelen en verkoeling onder de bomen van het Vrijbroekpark dook al gauw de brug van Kapelle voor ons op. Nog een half uurtje doorbijten om met plezier het applaus bij thuiskomst in ontvangst nemen.

Bij het ontwaken op maandagochtend stonden de hemelsluizen open. De regen lieten we ons welgevallen op weg naar onze dankviering in onze kerk. En na onze dankviering vonden velen de weg richting Kring om nog wat na te praten.

Met een grote groep het drukke verkeer in is geen sinecure. Wij zijn ons Lief-Vrouwke dankbaar dat ze ons behoedde voor alle gevaren en veilig weer naar huis toe bracht.  We zijn ook onze bedevaarders bijzonder dankbaar dat ze de vooraf gemaakte afspraken respecteerden. Bedankt aan onze mensen van de verzorging en logistiek, de vele vrijwilligers onderweg, David voor de muzikale begeleiding en iedereen die bijdroeg tot het welslagen van onze bedevaart.

Een selectie van de foto’s die getrokken werden, zijn reeds terug te vinden op Foto’s 2018.

Bedankt aan iedereen,

Het bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.